Kelvion gebruikt Prodata maatwerksoftware

Kelvion

Het bedrijf Kelvion ontwerpt, maakt en onderhoudt koeltorens over de hele wereld. In dit werkveld is Kelvion het synoniem voor kwaliteit en vernieuwing. Al vanaf 1967 bouwt Kelvion koeltorens en vandaag de dag loopt het bedrijf voorop waar het gaat om zaken als efficiency en geluidsreductie. Kelvion onderbouwt de geleverde kwaliteit met een adequaat service-apparaat en zet zo in op het leveren van het comfort van complete zekerheid. De bedrijfsvoering van Kelvion kenmerkt zich door directe contacten en korte lijnen. De organisatie is transparant en opdrachtgevers hebben altijd een vast aanspreekpunt. Tot en met de oplevering is dat de sales-engineer, een specialist die overigens ook daarna betrokken blijft bij de koeltoren.

Het probleem

In 1999 werkte Kelvion met een eigenhandig gemaakt Access-bestand, waarin de technische en thermische gegevens van koeltorens konden worden berekend. Daarnaast kon men ook de geluidsreductie berekenen voor specifieke toepassingen. De gegevens werden echter steeds complexer en informatie werd vanaf diverse bronnen aangeleverd. Tevens wilden en konden steeds meer mensen gebruik maken van deze berekeningen voor koeltorens. Kelvion dreigde het overzicht kwijt te raken. Er moest een via internet benaderbare toepassing komen waarmee meerdere gebruikers tegelijkertijd konden werken.

De oplossing

ProData heeft in nauwe samenwerking met Kelvion, maatwerksoftware gemaakt. Dat voorziet de gebruiker van alle relevante informatie voor het maken van een calculatie voor koeltorens. Meerdere gebruikers kunnen er tegelijkertijd gebruik van de maatwerksoftware maken. De programmatuur verwerkt op de achtergrond automatisch nieuwe relevante informatie voor de gebruiker. Het systeem is ontwikkeld op groei.

Vandaag de dag voorziet de maatwerksoftware van ProData in wereldwijd gebruik (onder meer vanuit Mexico, Dubai, de Verenigde Staten, Brazilië en verschillende landen in Azië). De software heeft een directe koppeling met het SAP-systeem van Kelvion voor de directe doorvoer van ordergegevens. Vice versa werkt de software met het CAD-programma van Kelvion voor de aanlevering van alle benodigde informatie voor bestekken, formaten, etcetera. Tevens heeft de software een koppeling met de expeditie van Kelvion.

Wilt u eens vrijblijvend sparren met ons over deze referentie?

Maak dan een afspraak

Prodata ontwikkeld ERP applicatie voor Deurenfabriek Suselbeek

Deurenfabriek Suselbeek

Als snel ontgroeiden zowel het personeelsbestand als de bedrijfsprocessen van deurenfabriek Suselbeek de Excelbestanden van adjunct-directeur Kruese. ProData ontwikkelde en implementeerde een ERP-systeem. Met respect voor de bedrijfscultuur. Meer rendement en verfijning van de efficiency zijn het resultaat.

Deurenfabriek Suselbeek in Varsseveld is een flexibele organisatie met een no-nonsense mentaliteit en een rijke traditie van jarenlang vakmanschap. Ruim negentig ervaren vakmensen realiseren aantrekkelijke geprijsde kwaliteitsproducten. Dat maakt Deurenfabriek Suselbeek een betrouwbare en concurrerende leverancier.

Deurenfabriek Suselbeek is meer dan 85 jaar jong en van origine een aannemersbedrijf. In het begin van de vijftig van de vorige eeuw startte grondlegger Suselbeek naast het aannemersbedrijf een timmerfabriek die houtproducten vervaardigde voor collega-aannemers. Deurenfabriek Suselbeek specialiseerde zich gaandeweg in de fabricage van een breed assortiment houten buitendeuren. Groei was het resultaat en eind 2002 kwam Suselbeek Vroomshoop erbij als productiebedrijf.

Aanvankelijk kon adjunct-directeur Frank Kruese het orderproces nog beheren en voor medewerkers inzichtelijk houden met zelf ontwikkelde Excelsheets. Maar al snel ontgroeiden zowel het personeelsbestand als de bedrijfsprocessen de Excelbestanden. Er moest iets gebeuren om het hele traject van offerte tot uitlevering, efficiënt te houden en tot een veel beter rendement te komen van mensen en middelen. Maar Suselbeek moest wel Suselbeek blijven. Flexibiliteit en vertaling van de eigen werkwijze naar een softwaretoepassing stonden hoog in het vaandel. Plus de eis van deze tijd: het geheel moest voor meerdere gelijktijdige gebruikers geschikt zijn.

ProData adviseerde Suselbeek een op maat gemaakte ERP-toepassing, een computerprogramma dat specifieke bedrijfsprocessen ondersteunt. Deze is stapsgewijs geïntroduceerd in een bij de onderneming passend tempo. Om te beginnen automatiseerde een applicatie de orderinvoer. Daarna volgden werkvoorbereiding, planning, productiekoppeling, expeditie en offertes.

Het resultaat mag er zijn: een complete ERP-toepassing voor de beide vestigingen van Suselbeek. Een VPN-verbinding tussen Vroomshoop en Varsseveld, maakt het mogelijk dat medewerkers vanuit de ene vestiging direct in het systeem werken, alsof zij ter plaatse aanwezig zijn in de andere vestiging. Deurenfabriek Suselbeek is tevreden. Er wordt weer efficiënt gewerkt en medewerkers kunnen informatie snel en eenvoudig vinden en gebruiken. ProData heeft het ERP-systeem zo ontwikkeld en ingericht dat het meegroeit met het bedrijf. Op termijn is doorontwikkeling naar een complete CRM-omgeving goed mogelijk.

Wilt u eens vrijblijvend sparren met ons over deze referentie?

Maak dan een afspraak